Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Que se passa quand s’abra sièis mila broquetas en cadena?

Qualques vidèos espectacloses amb las broquetas coma protagonistas

Fa qualques setmanas descobrissiam la magia quimica que s’amagava dins una pichona broqueta. Ara podèm descobrir un autre vidèo interessant que mòstra l’alucatge de sièis mila broquetas en cadena.
 
Se pòt veire un blòc de sièis mila broquetas, una al costat de l’autra, que son abradas per un extrèm. E mai se la cadena de fuòc s’espandís lèu, la darrièra broqueta s’amòrça après catòrze longas minutas.
 

 
 
Dins lo meteis canal de YouTube d’HTD i a pro de vidèos amb las broquetas coma protagonistas, coma aquel curiós percors de fuòc:
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Guilhèm Thomas Tolosa
3.

"Lo fuòc prenguèt fuòc" - Ionesco

  • 3
  • 0
pjm pjm
2.

beròi article, ben de vrai...
lo subjècte es apassionant, l'escriutura vitèga e captivanta, la demonstracion clara que dirén aiga a la dotz. dessèir, m'adromirèi plan mensh con !

  • 8
  • 4
Donat lo grammatician
1.

alumeta se ditz en provençau broquetas, sai pas se aqueu mot es coneigut dins leis autras regions occitanas. dins una poesia de J. Ourdan d'Ate onte fai de sovets puslèu bofons de bona annada per l'an, 1893 soveta... " a la Regia de broquetas,- sensa frotar, s'abrènt soletas," abrar, atubar ço que se ditz aici, amb d'autres mots alhors dins lei pais occitans e lo contrari d'abrar es amorçar e mon plombier disiá engranar la pompa per lo francés amorcer la pompe, que senon auriá significat que copava lo corrent electric e non pas que fasiá venir l'aiga

  • 3
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article